Lid worden bij de Kempense modelclub.

Lid worden bij de KMC vzw begint met het invullen van een aanvraagformulier en dit terug te bezorgen aan de secretaris van de club (via mail).

Het bestuur zal uw aanvraag evalueren en u zo spoedig mogelijk een antwoord bezorgen.

Dan kan je uw lidgeld storten op de rekening van de club (IBAN: BE65 7370 5130 8696). Het lidgeld voor een senior (+ 18j.) bedraagt 120 €. Voor een junior (-18 j.) bedraagt dit 25 €.

Als je lidgeld betaald is brengen we je lidmaatschap met de VML vzw (Vereniging van de modelluchtvaart sport ) in orde. Dit betekent tevens dat je verzekerd bent en aangesloten bij de bond. Je krijgt dan ook regelmatig het boekje "VML-Tijdingen". We raden ook aan om je verzekering "Burgerlijke Aansprakelijkheid" in te lichten dat je aan modelvliegen doet.

Sinds de zomer van 2007 is het verplicht om over een geldig vliegbrevet te beschikken (A-brevet). Dit kan je bekomen door een vliegtest af te leggen voor een examinator. Meer informatie hieromtrent kan je hier vinden op de website van de VML onder brevetten. Er zijn brevetten voor vliegtuigen, zwevers, heli's en drones. Het brevet van de jets wordt niet gevolgd want is op ons terrein niet toegelaten.

Indien je nog niet kan vliegen moet je vliegen onder toezicht van een instructeur, die je de knepen van het vliegen leert. Er zijn instructeurs voor vliegtuigen/zwevers en ook voor heli's.

Indien je nog volledig een leek bent (nog geen radiobesturing en/of vliegtuig) is het best dat je eens langskomt op onze club. Dan kunnen we u wat meer uitleg verschaffen over wat je best koopt en wat niet.

Ook voor onze jonge piloten staan we open op onze club. De club beschikt namelijk over lestoestellen met een dubbele besturing (leraar-leerling module). Vliegen met een duo besturing is steeds veilig ingeval de leerling een stuurfout maakt of volledig de fout ingaat.

Langskomen op ons terrein doe je best op een zaterdag- of zondagnamiddag. Vanaf 14 tem 17 u is er altijd wel iemand te vinden die je kan helpen. Voor specifieke vragen maak je best een afspraak met iemand van het bestuur .

Er wordt op onze club ook aan wedstrijden gedaan: vooral op gebied van zwevers en drones. Als je dit interesseert ga je maar eens naar een wedstrijd kijken.